SKÖTSELRÅD

GENERELL ANVÄNDNING OCH SKÖTSEL

Alla LIYA JEWELRYs smycken håller mycket hög kvalité. Trots detta är det väldigt viktigt att du sköter dom på rätt sätt. Förvara gärna smyckena i medföljande ask när du inte använder dem. Torka av smycket med putsduk efter varje användning så att det blir rent från smink, hudfett och avgaser etc. För att undvika att dina smycken utsätts för onödigt slitage bör du också ta av dig smyckena vid bad, disk och trädgårdsarbete osv. Undvik även att sova med smyckena på eftersom de då utsätts för onödigt hårt slitage.


SMYCKEN I GULD

Äkta smycken ger varaktiga minnen och symboliserar oförglömliga ögonblick i ditt liv. Eftersom äkta smycken behålls i många år behöver de dyrbara metallerna, stenarna och kristallerna underhåll och vård. Guld är en mjuk metall som slits vid användning. Det gäller alla äkta smycken. Beroende på hur mycket de används rekommenderar LIYA JEWELRY att du ser över dina smycken hos en guldsmed minst en gång om året. Det är även viktigt att tänka på följande:

- Förvara dina smycken i ett smyckeskrin eller smyckepåse, så att de inte skaver mot varandra.

- Undvik kontakt med klor och saltvatten då det gör ytan matt och glanslös.

- Undvik kontakt med makeup, krämer och parfymer eftersom kemikalierna i dem kan skada dina smycken.

- Rengör dina smycken regelbundet så att de behåller sin glans. För att återfå glansen om ytan blivit matt rekommenderas användning av en putstrasa är väldigt bra. Den tar 
   dock inte bort repor. Putstrasa kan köpas hos dina lokala guldsmed.

SMYCKEN I GULDPLÄTERING

Pläterade smycken är en bijouteri och bör behandlas varsamt. I och med att pläterade smyckena endast har en yta av guld eller rhodium så kan ytan nötas bort. Ytan kan dock sitta upp till 10 år beroende på hur du behandlar dina smycken, varför det är viktigt att behandla sina smycken försiktigt. Det är viktigt att tänka på följande:

- Förvara dina smycken i originalförpackningen eller en mjuk påse för att undvika repor. Håll isär smyckena vid förvaring.

- Putsa dina smycken med en mjuk trasa för att behålla dess ursprungliga, glänsande finish.

- Undvik att bära dina smycken i samband med dusch, bad, sol och/eller när du tar på produkter (t.ex. parfym, hårspray, tvål eller lotion), eftersom detta kan skada 
   pläteringen och kristallerna samt orsaka missfärgning och minska livslängden.

- Undvik att utsätta smycket för väta eller svett.

- Förvara inte ditt smycke i badrummet eller något annat ställe med högre luftfuktighet.